Десетият Годишен благотворителен бал на БФБЛ подкрепи 4 каузи

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) събра 44 000 лв. по време на традиционния си годишен благотворителен бал, който се проведе на 29 януари в София. Над 80 изявени представители на бизнес средите участваха в благотворителен търг и томбола с предмети, предоставени безвъзмездно от компании-членове и съмишленици на организацията.

„Вече 10 години заедно подаваме ръка на проекти от огромно значение за цялото общество, водени от визията си да направим България добро място за работа и живот“, каза Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България и заместник-председател на БФБЛ. Тя припомни историята на Годишния благотворителен бал на организацията, като подчерта, че за девет години събитието осигури  близо 250 000 лева за значими инициативи, сред които инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, предотвратяване на изоставянето на деца, съвременна терапия за деца с аутизъм.

Тази година набраните средства ще подпомогнат четири различни каузи: скрининговата програма за ранна профилактика на рака на гърдата, осъществявана от Столична община и десет софийски болници, на която БФБЛ е партньор от 2015 г.; стипендии „Продължи“ за отличници в приемни семейства съвместно с фондация BCause; професионална рехабилитация за деца и младежи с увреждания в партньорство с фондация „Сийдър“; и „Здравна тенис академия“ за деца и родители в сътрудничество с Българската федерация по тенис.