АстраЗенека България e сред учредителите на първата българска Харта за многообразие

На 18 септември АстраЗенека и още девет компании, подписаха първата българска Харта за многообразие, с което България стана 25-тата страна-члена на ЕС, която въвежда подобна пожелателна политика.

Хартата за многообразие има за цел да защитава многообразието и равенството във възможностите на служителите, независимо от пола, сексуалната ориентация, физическите способности, възрастта, религията, расата или етническата принадлежност.

Освен от АстраЗенека България, Хартата бе подписана и от Аларик, Джапан Табако Интернешънъл, Екофарм, М3 Комюникейшънс Груп, Сименс, Хюлет Пакард Ентърпрайз, управлявана от Селектиум, ЧЕЗ, Шел и Юник Естейтс. Инициатор е Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) в партньорство с Центъра за изследване на демокрацията.

Българската Харта за многообразието изразява споделената убеденост на подписалите я страни, че многообразието е не само ключов фактор за креативността, иновацията, растежа и продуктивността, но и персонален стимул за служителите да усъвършенстват знанията, компетенциите, талантите и уменията си.

Проектът е финансиран по програма "Права, равенство и гражданство" на Европейския съюз.