Мениджър на фармацевтична компания със социална мисия

Изпълнителният директор на АстраЗенека България Зоя Паунова бе отличена с награда „Мениджър на фармацевтична компания със социална мисия“ на шестото издание на Националните Медицински Награди 2020г.

Наградата бе връчена на г-жа Паунова, поради успешно реализираните под нейно ръководство социални проекти на АстраЗенека България.

Насочени към социално значими заболявания, като миокарден инфаркт, диабет, астма и ХОББ и онкологични заболявания, кампаниите целят повишаване на здравната информираност и осъзнатост на българския пациент.

“Социалната ангажираност е закодирана в ДНК на екипа, социалната отговорност е начин на живот, начин на мислене!

Всички ние здравни професионалисти, лекари, фармацевти, случваме необикновени неща  и правим света възможен за живеене.

Във безпрецедентните времена в които живеем, Здравеопазването ни има нужда повече от всякога от помощта и съпричастността, партньорството на всички нас.

Един от важните приоритети и кауза, която екипът прегръща е да участваме активно в процеса на развитие и осъвременяване на българското здравеопазване, чрез разгръщането на поредица социални кампании, с фокус върху профилактиката и ранната диагностика, така също и по-добрата информираност на пациентите за социално значими заболявания като диабет, миокарден инфаркт, астма и ХОББ,  онкологични  заболявания. “ каза Зоя Паунова