За втора поредна година екипът на АстраЗенека се включи в най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа – Race for the Cure

На 25, 26 и 27 септември служителите на АстраЗенека посветиха 5 км тичане или 3 км разходка в подкрепа на жените с рак на гърдата, като станаха част от най-голямото благотворително събитие в Европа- Race for the Cure- Бягам за теб.

Обединявайки жените преборили диагнозата, техните семейства и приятели, събитието има за цел да информира за важността от превенцията и навременната диагностика на най-разпространеното онкологично заболяване сред жените- ракът на гърдата, с което годишно са диагностицирани над 500 000 жени в света.

Над 70 служители от екипа на АстраЗенека се включиха в благотворителния маратон, като за втора поредна година компанията сформира  най-многобройния отбор. В подкрепа на каузата, отборът на АстраЗенека изтича 70 км и извървя над 370 км с посланието, че ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот!

Спортното събитие бе реализирано в 22 страни в Европа и събра над 300 000 участника, като България бе представена от над 800.  Поради обстоятелствата породени от COVID-19, стартовата линия на маратона беше виртуална, като това позволи участниците да се включат когато и където пожелаят- в парка, в планината или във фитнес залата. Тази промяна в начина на провеждане на маратона, изпрати силното послание, че където и да се намираме, дори отдалечени едни от други, ние сме заедно в борбата с ракът на гърдата!

Профилактиката и навременната диагностика на ракът на гърдата е кауза, зад която АстраЗенека застава вече над 20 година, обединявайки усилия за повишаване на осведомеността на населението, заедно с българската онкологична общност, пациентските организации, дипломатичните мисии в България, Българския форум на бизнес лидерите, българските медии.