„Бягай с розова пола“ в подкрепа на кампанията за борба с рака на гърдата

Екипът на АстраЗенека България се включи в благотворителния 5-километров маратон в „Бягай с розова пола“ в подкрепа на кампанията за борба с рака на гърдата. АстраЗенека България ежегодно партнира на Столична община, Първа САГБАЛ „Св. София“ и Фондация „Една от 8“ в каузата за подобряване на обществената информираност относно рака на гърдата, профилактиката и ранната диагностика, като ключов фактор за ефективното лечение. Кампанията сe осъществява в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата - октомври.

След края на маратона в небето отлетяха 1200 розови балона с хелий в памет на 1200-те жени, които всяка година губят живота си от това заболяване, и в знак на съпричастност с техните близки.

През настоящата година кампанията подкрепя и друга инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“ -  създаването на интернет и Фейсбук страница, изцяло посветени на рака на гърдата. 

Основното послание на ежегодно-организираните инициативи е, че ракът на гърдата е заболяване, което е лечимо, ако бъде установено в ранен стадий на развитие, а навременната консултация с лекар може да спаси живот.