Излекуване на сърдечната недостатъчност


 

Изследователите от АстраЗенека са насочили своите усилия към справяне с нарастващото предизвикателство на сърдечната недостатъчност.     

 

 

В момента са налице много малко варианти за справяне с тежкия и прогресивен характер на сърдечната недостатъчност, при която капацитетът на сърцето се влошава с възрастта. Целта на проучванията на АстраЗенека  в тази област е да се помогне на увреденото сърцето да се възстанови само. Тази възможност звучи като научна фантастика, но може да се окаже по-близо до реалността, отколкото се смяташе досега. Последните научни открития доказаха наличието на прогениторни клетки в сърцето, които могат да повлияят при възстановяване на сърцето.

Освен това е доказано, че възрастните кардиомиоцити са способни да пролиферират. Дошъл е моментът да се промени парадигмата на лечение и именно затова АстраЗенека залага на най-новите научни открития и технологии, за да помогне на пациентите със сърдечна недостатъчност. С единствената цел да помогнем на пациентите със сърдечна недостатъчност, ние прилагаме интегриран подход, при който вътрешният екип работи рамо до рамо с други водещи световни учени, за да открие нови перспективи.