Зоя Паунова поздрави здравните професионалисти, отличени в кампанията „Лекарите, на които вярваме“

По време на официалната церемония за връчване на сертификатите на отличените в кампания на в. „24 часа“, в пленарна зала на парламента, Зоя Паунова поздрави медицинските специалисти. 

„За мен е чест от трибуната на парламента да поздравя лекарите, които получават най-скъпото отличие - доверието на пациентите. Нашата работа е да променяме тоналността, да говорим повече за успехите на българските медицински специалисти, постиженията в здравеопазването, с които се гордеем. Както и да обсъждаме и решаваме проблемите. Радвам се, че и предишното ръководство на Министерство на здравеопазването и настоящият екип насочват внимание и работят за решаване на въпроса, свързан с реализацията на младите лекари в професията. Мащабна анкета от Асоциацията на младите лекари показва, че тенденцията да напускат страната се забавя и остават да разгърнат потенциала си тук, допълни тя.

„Живеем в ерата на иновациите в технологиите, които намират силно отражение в медицината и фармацията. Благодарение на вас, лекарите, те навлизат с добри темпове и у нас. Благодаря ви за това - обърна се директорът на АстраЗенека България към залата. - Вие сте дарили моята майка с повече от 10 години живот след тежка 8-часова операция на главата. В днешния ден на признание, благодарение на вашите професионални грижи се роди синът на моята племенница."

Кампанията „Лекарите, на които вярваме“ се организира традиционно от вестник „24 часа“, като през настоящата година в нея взеха участие, рекорден брой лекари 409, номинирани от техни пациенти.