Участие във форум за приоритетите на българското председателство на ЕС

„Биофармацевтичният сектор е водещ във финансирането на  научноизследователска дейност в Европа, а България заема 4-та позиция в ЕС със 70% дял на инвестициите, осъществени в разгръщане на мащабна клинична програма”, каза заместник-председателя на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и изпълнителен директор на АстраЗенека България Зоя Паунова по време на дискусия „Бъдещето на Европа. Българското председателство 2018 и приоритетите на българския бизнес и общество“.

Форумът бе  организиран от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) - София, Информационното бюро на Европейския парламент в България и Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Бяха обсъдени необходимостта седалището на Европейската агенция по лекарствата да бъде преместено от Лондон в друга държава-членка на Европейския съюз и кандидатурата на България за домакинство на структурата, новата икономическа и политическа обстановка в ЕС след Brexit и бъдещето на Европа, предизвикателствата пред България в контекста на предстоящото председателство на ЕС и позитивите за страната от него.

Представителите на БФБЛ заявиха готовност бизнесът да се включи във формулирането на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европа през 2018 г.