Изпълнителният директор на АстраЗенека България, Зоя Паунова в качеството си на заместник - председател на Българския форум на бизнес лидерите взе участие в срещата на бизнеса с правителството, проведена на 17-ти октомври.

Фокусът на срещата, организирана от Български форум на бизнес лидерите, бе насърчаването на  открития диалог и конструктивно сътрудничество между бизнеса и институциите, които да утвърждават позицията на страната ни като отлично място за инвестиции, работа и живот.

Официални гости на събитието бяха министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров  и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

„Според данни на Евростат България е в топ 5 на страните  в Европа по ръст на икономиката, като до края на годината той трябва да достигне 4 на сто, с тенденция на запазване на темповете и през 2018 г. Безработицата е на най-ниските нива за последните 30 години - 6 на сто, а Световният икономически форум постави България на 39 място от 137 страни по конкурентоспособност“, каза Зоя Паунова.

В срещата на най-високо ниво взеха участие представители на над 40 компании-членове на форума.